sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Pizzapäivä

Pizzoista on jostain syystä tullut "mun juttu". Kaikki alkoi ystäväni lapsen lanseeraamasta "Tulevaisuuden pizzasta", jossa tomaattikastike oli korvattu pesto-kermaviiliseoksella ja johon parmesaanilastut lisättiin vasta kun pizza oli hieman jäähtynyt. Täytteenä tuossa ensimmäisessä tulevaisuuden pizzassa taisi olla ainakin Parman kinkkua, kanaa ja artisokansydämiä.

Tein Tulevaisuuden pizzaa ystävilleni muutaman kerran ja suuren suosion säestämänä päätin tehdä ystävilleni uuden variaation pizzasta tämän jo klassikoksi nousseen Tulevaisuuden pizzan rinnalle. Nyt tätä perinnettä ei voi enää katkaista, vaan uusi pizzaresepti on hakusessa aina kun olen kuullut ystävieni kommentit edellisistä.

Mielestäni hyvään pizzaan kuuluu aina mozzarella. Minun pizzoissani mozzarella on joko alimmaisena tai ensimmäisenä raaka-aineena kastikkeen päällä. Hyvä pizza ei aina vaadi rakkaudella vaivattua pizzataikinaa, vaan minun mielestäni paras pizzapohja löytyy pakastealtaasta ;) Kaikkein paras pizzapohja on Jokioisten leivän ohuenohut pizzapohja, joita myyvät esim. päiväkodit ja koululuokat varainkeruutarkoituksessa. Kyseiset pohjat ovat ohiuita kuin italialaiset pizzapohjat konsanaan, joten täytteet saavat loistaa pääosassa.

Tämän blogin ensimmäinen pizzavinkki on päärynäpizza, joka on oma variaationi Maku-lehden vastaavasta pizzasta. Kyseinen pizza sisältää neljää eri juustoa (kyllä, neljää!) eli se ei ole mikään kevytpizza, kuten nimestä voisi päätellä. Kokemuksesta voin sanoa, että sinihomejuustoista juuri Aura toimii päärynän kaverina parhaiten.


Päärynäpizza (tai neljän-juuston-pizza):

1/2 rasia (125g) ricottajuustoa
1dl parmesaaniraastetta
mozzarellajuustoa
oliiviöljyä
1 päärynä lohkoina
Aura-juustoa
saksanpähkinöitä (ja hasselpähkinöitä)
rucolaa

Sekoita ricottajuusto ja parmesaaniraaste kastikkeeksi ja levitä pizzapohjan päälle.
Levittele revityt mozzarellanpalat ricotta-parmesaanikastikkeen päälle. Valuta päälle hyvää oliiviöljyä. Asettele päärynälohkot pizzalle ja ripottele päälle Aura-juuston paloja. Lohko pähkinöitä pienemmiksi ja ripottele ne pizzalle. Paista 250 asteessa noin 15 min. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Kata rucolaa ja parmesaanilastuja pöytään, niin että jokainen voi halutessaan lisätä niitä annokseensa.


Kuulisin mielelläni tuunausvinkkejä, jos teette omia variaatioita päärynäpizzasta :)

-Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti